|

Туристическа програма

15 апр. 2024
15:30

Туристическа програма


Гр. Истанбул / Р. Турция

 

Датa:
 15- 18.04.2024 г.

1 Ден /15.04.2024г.-Понеделник/ Рано сутринта отпътуване от София, по маршрут – Пазарджик-Пловдив-Хасково-Кап.Андреево-Истанбул. Пристигане в Истанбул и посещение на парка Емирган. Паркът Емирган e много популярен, тъй като тук се провежда световно известен фестивал на лалетата. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2 Ден /16.04.2024г.-Вторник/ Закуска.  Посещение на Център за терапия и рехабилитация  на деца и лица с увреждания в гр. Истанбул. Среща с представители на центъра.
Споделяне на добри практики.  Връщане в хотела.

Следобяд: Екскурзия с корабче по „Босфора“– плаването продължава час и половина и е едно незабравимо преживяване. От кораба може да видите новият султански дворец „Долмабахче“, „Чираан Палас“ – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът „Ортакьой“ – любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости „Румели Хисар“ и „Анадолу Хисар“, летният султански дворец „Бейлербей“, Кулата на девицата. Свободно време. Нощувка


3 Ден /17.04.2024г.-Сряда/ Закуска. Панорамна обиколка с посещение на най-българското място в Истанбул, а именно кварталът Фенер и българската желязна църква Свети Стефан. Продължаваме с разходка в стария еврейски квартал Балат, запазил своето очарование със старата си архитектура и разноцветни сгради. Обиколката ще продължи към един хълм, който не е обозначен на географските карти. Казва се Пиер Лоти хълм (по-правилната транскрипция е “хълмът на Пиер Лоти” според турското название “Пиер Лоти тепеси” – б.а). За отбелязване е, че е единственият хълм с име на чужденец, чиято популярност е останала непокътната от XIX в. до наши дни. Хълмът си има и запазена марка – това е старинно кафене с име “Пиер Лоти”.

На височина 55 метра от морското равнище са разположени масички, покрити с кокетни карирани в червено и бяло покривки, и ниски столчета, които почти винаги са заети от хора, главно двойки, чевръсти сервитьори, които разнасят кафе или чай. А под краката ви се открива една от най-красивите гледки към Златния рог, перлата на Истанбул, която буквално спира дъха. Ако евентуално навън вали или е студено, не е беда, кафенето има и закрито помещение, откъдето се откроява същата панорама.

Връщане в хотела. Свободно време.  Вечеря в рибен ресторант на Босфора.

 

 

 

4 Ден /18.04.2024г.- Четвъртък / Закуска. Отпътуване за Одрин. Посещение на борсата за перилни препарати, локуми, баклави и др. Свободно време около 45 мин. Пристигане вечерта.

 

 

ЗАБЕЛЕЖКА: Възможна е промяна в поредността на посещаваните обекти в зависимост от преценката на екскурзовода, сезоните промени в работното време на туристическите обекти.